Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli olarak istihdam ettirilen ve henüz kadroya kavuşamayan uzman çavuşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık kadro çağrısında bulundu. 

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu - Son Dakika  Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya bağlı olarak sözleşmeli ve özlük hakları olmadan çalıştırılan uzman çavuşlara milletvekillerince destek gelmeye devam ediyor. 3269 sayılı kanun gereğince sözleşmeli olarak istihdam ettirilen ve çalıştıkları yerlerin engebeli olmasından dolayı hayatlarından endişelenen uzman çavuşların özlük haklarına yönelik çalışma başlatılmaması büyük tepkilere sebep oldu. 

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

UZMAN ÇAVUŞLARDAN  KADRO ÇAĞRISI!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli olarak istihdam ettirilen ve henüz kadroya kavuşamayan uzman çavuşlar sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile tepki gösterdi. Görevlerde Devamlılık kadro İle Sağlanacağını belirten uzman çavuşlar krtitik kadro ve görevlerde devamlılık kadro İle Sağlanır, sözleşme ile değil! cephe'de En nde, hak alırken en Arkada Kalan Uzman Çavuş'lar kadrolu Olarak Görev Yapmak İstiyor. Uzman Çavuşlar mesleki güvence bekliyor.'' şeklinde açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. 

ALİ TİLKİCİ'DEN UZMAN ÇAVUŞLAR İÇİN BAŞKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI!

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici sosyal medya hesabından uzman çavuşlar ile ilgili açıklama yaptı. Meslek hayatı boyunca uzman çavuşların sıcak yemek yemediğini belirten Tilkici, Ömrünü Vatan savunmasında geçiren yıllarca ailesinden ayrı fedakarca görev yapan kahramanların maaşlarına sadece enflasyon farkı ile düzeltme yetmez. Bugün emekli uzman çavuşlar ların tamamı ek işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Meslek hayatı boyunca sıcak yemek yüzü görmemiş,toprağı yatak taşı yastık yapmış bu kahramanların emekli maaşı asgari ücret düzeyinde bu kabul edilemez. Yapılan fedakarlığın karşılığı bu olmaması gerekir.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Emekli uzman çavuşlarların bir daha çalışmasına gerek kalmayacak şekilde maaşlarına ek tazminat verilmesi 3600 ekgöstergeden faydalanamayanlara düzenleme yapılarak gaydalanmasının sağlanması gerekir. Görevdeki Kahraman uzman çavuşların Vatan savunmasında ekonomik sorunları düşünmeden görevlerine dikkatlerini verebilmeleri için maaşlarına güvenlik tazminatı adı altında muhakkak düzenleme yapılması gerekiyor. En düşük kiranın 15-20 bin lira olduğu bir dönemde kahramanları ekonomik sıkıntılarla başbaşa bırakılmaması Vatan için canını verecek bu yiğitlere bir vefadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kahramanları üzmeyeceğini düşünüyor Bir kere daha burdan çağrımızı yineliyoruz.'' şeklinde açıklama yaptı.