ANKA haber ajansına konuşan Salim Koçak, konuya ilişkin tüm detayları paylaştı. Koçak, seçimden önce üç aylık maaşlarını peşin olarak alan fakat yeniden milletvekili seçilemeyen 310 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. 

"BİZ BU PARAYI HAK ETMEDİK"

14 Mayıs seçimleriyle birlikte TBMM'nin 27. döneminde görev yapan 314 milletvekili, yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girememişti. Ancak vekillikleri sona eren 314 isme Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için toplam 70 milyon TL ödenmişti.

Bazı vekiller ''Biz bu parayı hak etmedik'' diyerek parayı iade etmişti. İşte o isimler; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Eski AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik.

Altaylı, Fatih Erbakan'a skandal sözleri hatırlattı! 'Garibime gidiyor' Altaylı, Fatih Erbakan'a skandal sözleri hatırlattı! 'Garibime gidiyor'

SALİM KOÇAK'IN SUNDUĞU DİLEKÇE

Koçak, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"310 eski milletvekili fazladan ödenen parayı iade etmemişler, halkın vergileriyle toplanmış paranın, yani halkın/devletin parasının üstüne çökmüşlerdir. Bu yaptıkları hak, hukuk, adalet, demokrasi ve insan şeref, namus ve haysiyetiyle asla bağdaşmayan bir utançtır. 310 Vekil Mecli'te toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma... diye yemin etmiştir. Bu yaptıkları yemini çiğnemektir. Zira böylece toplumun huzur ve refahı için milli dayanışma ve adalet anlayışına aykırı hareket etmiş olmaktadırlar.

Söz konusu milletvekilleri, aldıkları paranın yarısı yanlışlıkla ödenmiş olmasına rağmen iade etmemekle Anayasa'nın 2. ve 5. hükümlerine de aykırı hareket etmiş olmaktadırlar. Dolayısıyla topluma iyi örnek olması gerekenler tam aksine kötü örnek olmuşlardır."