Yunan kamu yayın kuruluşu ERT'ye göre, sahil güvenlik tarafından denize düşen helikopterden iki ceset çıkarılırken, pilot sudan çıkarılarak kritik durumda hastaneye kaldırıldı. Dördüncü mürettebat üyesinin karaya çıkmayı başardığı bildirildi.
Yunanistan'ın Samos adasında büyük bir orman yangınına müdahale eden bir helikopter çarşamba günü denize düşerek dört mürettebatından ikisinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Kazanın nedenleri henüz belli değil. Helikopterin yangına müdahale etmek için denizden su toplamak için alçak irtifada uçtuğuna inanılıyor. Mürettebatın bir Rumen pilot, iki Moldovalı ve bir Yunanca tercümandan oluştuğu bildirildi.

Ege adası Samos'un uzak batısında çarşamba öğleden sonra büyük bir orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için on dört itfaiye aracı, üç uçak ve iki helikopter görevlendirildi.

Çabalarına rağmen, yangın Çarşamba gecesi kontrolden çıktı ve bazı toplulukların ihtiyati tahliyeye yol açtı.

Yunan itfaiye teşkilatı, Doğu Ege'deki çeşitli adaların yanı sıra Atina çevresindeki Attika bölgesinde ve Euboea ve Girit Adalarında perşembe günü ikinci en yüksek uyarı seviyesini yayınladı.

Bu arada, Güney Avrupa'da daha fazla orman yangını çıktı.

Hırvatistan'da, Dalmaçya'nın Šibenik kasabası yakınlarında bir yangın, sahil köyleri Zaton ve Raslina'yı vurdu. Yerel basında çıkan haberlere göre, acil servis sakinlerinin tekneyle kaçmasına yardım ederken çok sayıda evde yangın çıktı.

Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçan çocuğa otomobil çarptı Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçan çocuğa otomobil çarptı

İspanya, Çarşamba günü güneyde Endülüs'te ve ülkenin batısında Extremadura'da 44 santigrat dereceye kadar çıkan bunaltıcı sıcaklardan özellikle etkileniyor.

İspanya'da sıcaklık, rüzgar ve kuraklık nedeniyle çok sayıda orman yangını çıktı. En kötüsü, Portekiz sınırına yakın Las Hurdes belediyesinde şiddetleniyor.

Portekiz'de de itfaiyeciler ve sivil savunma personeli, özellikle ülkenin merkezinde olmak üzere bazı yerlerde 40 derecenin oldukça üzerindeki sıcaklıklarda alevlerle mücadele etti.

Gironde vilayetine göre kuzeydoğuda, Fransız Atlantik kıyısındaki acil durum güçleri bölgede alevler yayılırken 6.000 kişiyi evlerinden tahliye etti. Bordeaux'nun güneyindeki Teste-de-Buch yakınlarındaki beş kamp alanı da önlem olarak boşaltıldı.

Bu haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.