YHS personeli, memur tanımı kapsamına girmemektedir. Ancak Kanunda memur ifadesi kullanılarak tutarsızlık meydana gelmektedir.

YHS personeli, asli ve sürekli kamu hizmeti yapmayıp, memur sayılmamaları gerektiğine vurgu yapmaktadır.

Eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılması talebinde bulunuyorlar!

YHS personelleri, eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılması talebinde bulunuyorlar. Bunun nedeni ise; eğitim seviyesi yüksek olan personeller, görevlerinde daha kalifiye işler yaparken, düşük eğitim seviyesindeki çalışanlar ise daha basit işlerde çalıştırılmaktadır. Bundan dolayı adil bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan çalışanlar, haklarının korunması için yetkililerden destek bekliyorlar.

YHS personelinin yaşadığı sorunların önündeki engeller neler?

Yardımcı Hizmetler Sınıfı adı altında; kamu kurum ve kuruluşlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, terzi, berber, garson, bahçıvan, şoför, bekçi gibi çeşitli unvanlarda çalışan memurlar sendikalarını kurarak sorunlarını dile getirmeye çalışıyorlar, ancak hala yeterli bir çözüme ulaşamadılar. Yıllardır bu konuda bir adım atılmadığı gibi Görevde Yükselme Sınavı açılmaması ve açılsa bile yetersiz sayıda kadro açılması da YHS personeline yükselme imkânı tanımıyor.

Buna ek olarak, YHS personelinin kadro unvanlarına ilişkin görev tanımları belirgin değil ve bu nedenle kurumlarda çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda sadece Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan memurlar için ek gösterge belirlenmemiştir. Bu nedenle aylık ücretleri ve emeklilik hakları diğer memurlara göre daha düşük kalıyor.

ANKARA KULİSLERİNDE KONUŞULUYOR

Ankara kulislerine göre YHS personellerinin yaşadıkları mağduriyet ortadan kalkabileceği öngörülüyor. İlerleyen süreçlerde bu durum netlik kazanacaktır. 

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı