Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev yapan işçiler kamunun üvey evlatları olduklarını,  içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek memur kadrolarına geçiş yapmak istediklerini duyurdular.

Temizlik, çaycılık, garsonluk, aşçılık, bahçıvanlık, kalorifer ateşçiliği, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama gibi amiri tarafından verilen işleri yaptıklarını söyleyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinin sayıları yaklaşık 110 bini buluyor.

Birçok kamu kurumunda temizlik, çaycılık ve buna benzer işler taşerondan kadroya geçirilen 4/D sürekli işçiler eliyle görülmektedir. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri, amir, müdür kadrosu değil de sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarına uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmayı talep ediyor.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

Sosyal medyada #AliYalçınYHSmemurDeğilMi etiketiyle etkinlik düzenleyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a seslendi.