Zonguldak’ta kaçak işletilen bir maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu maden işçisi fenalaşınca enişelenen maden sahipleri işçiyi yakıp cesedini ormana attı.

Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta meydana gelen vahşet, yoldan geçenlerin, talihsiz işçinin yanmış cesedini fark edip ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BENZİN DÖKEREK YAKTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

İşçinin, benzin dökülerek yakıldığı belirlenirken cansız beden, otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin, 3 çocuk babası Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Otopside Nourtani’nin 9 Kasım’da öldüğü belirlenirken ailesinin 10 Kasım sabahı kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Nourtani, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.



“ORTAYA ÇIKARSA İNFAZIMIZ YANAR”

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, soruşturma kapsamında Nourtani’nin çalıştığı kaçak maden ocağındaki işçiler ve ocağın sahipleriyle görüştü.

Görüşmede Nourtani’nin kaçak ocakta fenalaşarak bilincini kaybettiği bilgisi ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında kaçak maden ocağı sahipleri ve çalışanlarının da içlerinde olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

İŞTE VAHŞETİN NEDENİ

Jandarmanın başvurduğu ifadelerde vahşetin nedeni de ortaya çıktı. Kaçak madenin sahipleri Hakan K. ve Enver G.'nin “Ortaya çıkarsa infazımız yanar.” fikriyle Nourtani’nin bedenini yok etmek istedikleri anlaşıldı ve fenalaşan Nourtani bu nedenle hastaneye götürülmedi.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Aınan İfadelerde şüphelilerin Vezir Mohammad Nourtani’yi yakmaya karar verdiği belirlendi, içlerinden biri ise “Yapmayın, etmeyin. Öyle şey olur mu?” diyerek itiraz ederek yanlarından uzaklaştı.

Şüphelilerin Gelik beldesinde bulunan bir benzin istasyonundan bidonla 5 litre benzin aldıkları kamera kayıtlarından tespit edildi.

Nourtani'nin daha sonra bir araçla Kırat Mahallesi’ndeki ormana götürülerek benzin dökülerek yakıldığı ortaya çıktı.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Nourtani’nin yakıldığı sırada ölü mü yoksa sağ mı olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporun beklendiği öğrenildi.

4 GÜN ÖNCE KAPATILMIŞ

Nourtani’nin çalıştığı kaçak ocağın 6 Kasım’da jandarma tarafından tespit edilerek Türkiye Taşkömürü Kurumu mühendisleri tarafından patlayıcıyla ullanılamaz hale getirildiği ortaya çıktı.

Ocağın kullanıma kapatıldıktan sonra başka bir giriş açılarak tekrar faal hale getirildiği belirlendi.

Olayın ardından ocak tekrar kapatıldı.