Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 1 milyon taşeron işçiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadro verilecek mi? Süreç içersinde haklarını alamayan taşeron işçilerine yönelik, hükümet özlük hakları ve kadro güvencesi konusunda çalışma başlatmadı.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Vedat Işıkhan kimdir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, diğer işçiler gibi kadroya geçme isteklerini bakanlığa bildirmelerine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuya yönelik açıklama yapmaması, mağdurların meydanlarda haklarını aramalarına sebep oldu.

2018'den bu yanda, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma başlatılacağı hakkında söylemlerin olmasına rağmen henüz bir çalışma başlatılmamsı, 1 milyon taşeron olarak çalışan vatandaşın tepkisine sebep oldu.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Vedat Bilgin - Vikipedi

Seçim öncesi ve sonrasında -2018 Seçimleri öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 Belediye seçimleri öncesi Binali Yıldırım, 2023 Seçimleri öncesi AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun söz vermesinin ardından mağdurların aklına tek bir soru geldi. Taşeron işçilere verilen sözler tutulmayacak mı?

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı

Diğer yandan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin  Seçim öncesi Taşerona kadro çalışması hakkında "Kamuoyuna söz verdik.Taşeron işçilerin kadroyu Depremden dolayı meclise yetiştiremedik. Onu çözeceğiz." demişti.

Hükümetin, kamuda taşeron kalmadığına ilişkin sözlerine rağmen, günümüzde sayıları 1 milyona yaklaşan mağdur bir kesim bulunmaktadır. Devletin asıl işini yapan taşeron çalışanlar ayrımsız ve eksiksiz olarak devlet kadrolarında istihdam edilmelidir.  696 sayılı KHK'da konunun çözüme kavuşturulmamasının ardından vatandaşlar çözümü meydanlarda aradı.

Taşerona kadro çıktı mı ve ne zaman çıkacak? 90 bin Taşerona kadro Meclis'e  geldi mi, şartları neler ve kimleri kapsıyor? - Türkiye Haberleri - TV100

275 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA KAVUŞABİLECEK Mİ?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden sonra taşerona kadro konusunun meclis'te yer alacağı müjdesini vermişti. Taşerona kadro verilmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesi merakla beklenmektedir. 

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı