TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Staj ve çıraklığa müjde bekleyen mağdurlar gözaltına alındı! Staj ve çıraklığa müjde bekleyen mağdurlar gözaltına alındı!

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen 2000 sonrası SGK mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi. 2000 sonrası SGK mağdurları adil bir emeklilik sisteminin gelmesini, aynı yaşta aynı şartları taşıyan vatandaşların emeklilik zamanında bu kadar uçurum olmamasını istiyorlar. 

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması bir kesimin mağduriyetinin giderilirken diğer kesimin mağduriyetinin görmezden gelinmesine neden oldu. Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına tepki göstermeye devam ediyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

Sosyal medyada bir etkinlik düzenleyen 2000 sonrası SGK'lılar yaşadıkları mağduriyeti anlatırken video çekerek Twitter'da paylaştı. Binlerce 2000 sonrası SGK mağdurunun katıldığı etkinlik kısa sürede Türkiye gündeminde yerini aldı.

Hükümetin 2000 sonrası SGK mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

2000 sonrası SGK'lıların paylaşımlarını görmek için tıklayınız.