Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ancak yasa kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK'lıların mağduriyeti günden güne büyüyor. 2000 sonrası SGK mağdurları birkaç günlük fark yüzünden aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki gösteriyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için bir çalışma yapılmasını talep ediyor.

2000 sonrası SGK'lılar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Sosyal medyada bir etkinlik düzenleyen 2000 sonrası SGK'lılar yaşadıkları mağduriyeti anlatırken video çekerek Twitter'da paylaştı. Binlerce 2000 sonrası SGK mağdurunun katıldığı etkinlik kısa sürede Türkiye gündeminde yerini aldı.