Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, sosyal medya da yaptığı paylaşımlarla gündem olmaya devam ediyor. Uzman çavuşların yıllardır istediği kadro için gerek paylaşımlarıyla gerek siyasetçilerin kapısını çalarak askerlerin hakları için mücadele etmektedir. Vatan için canlarını feda eden kahramanlara mesleki güvence ve kadro isteğini yenileyen Tilkici, konunun çözüme kavuşmamasının ardından, neredeyse her gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepkisini dile getirmektedir.

Uzman çavuşlar uzun yıllar boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olarak çalışmaktadırlar. Görev yaptıkları yerlerin tehlikeli olması nedeniyle hi bir can güvenlikleri bulunmamaktadır. Asker vatandaşlar kadroları olmadığı için en ufak bir sorunda görevden alınmaktadırlar. Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için en zor şartlarda görev yapan Uzman Çavuşlar, terörle mücadelede yaralanmış veya uzuv kaybı yaşamış ancak Gazilik unvanı alamamış olan eski Uzman Çavuşların ‘yuvalarımız yıkılıyor’ feryadı ile hükümetten acil kadro istemektedirler. Bu durum mevcut ekonomik şartlarda askerler için büyük sorun teşkil etmektedir. Can güvenliği olmayan uzman çavuşların aileleri de evlatlarının geleceğinden endişelenmektedirler.

UZMAN ÇAVUŞLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

-Hastalanırlarsa sözleşme fesihi  Evladına karaciğerinden parça verse sözleşme fesihi 

50 yaşında koşamasa sözleşme fesih 

-Hastalandığında meslekten atılma
-Cezai işlemlerde hukuki olarak mahkeme belirleme
-Aile birlikteliği olmama
-Mesleki güvenceleri yok
-Başarıya ödül yok
-Orduevi kamplardan yararlanamama
-Sınıf okulu yok
-Emeklilik maaşları tazminatlar yok

Bu konula uzman çavuşları ve şehit ailerini zorlarken bir yandan da uzman çavuşların aileleri evlatlarının geleceklerinden kaygılanıyorlar. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz diyerek yetkililerden sorunun çözülmesini istiyorlar.

ALİ TİLKİCİ UZMAN ÇAVUŞLARI KADRO MÜCADELESİNDE YALNIZ BIRAKMIYOR!

Yaptığı paylaşımlarla uzman çavuşların her zaman arkasında olduğunun altını çizen Ali Tilkici, asker vatandaşların kadro mücadelesin yalnız bırakmıyor. Vatan için gözünü kırpmadan canını veren kahramanların kadro haklarının verilmesini söyleyen Tilkici '' Bu Vatan için Can veren Kol,Bacak göz verene Mesleki güvence verilmez mi?'' dikkat çeken paylaşımlarıyla neredeyse her gün sosyal medya da gündem olmaktadır.

Uzman Çavuşlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici; Uzman Çavuşlar Kadro  Bekliyor - Yozgat Çamlık

Kahramanların haklarının verilmesini söyleyen Tilkici yaptığı paylaşımda'' Külfette mücadelede bedelde en önde uzman çavuşlar var. ama ne hikmetse nimette taltifde hep geri plandalar Kahramanlar mahsun edilmemeli Kahramanların hakları verilmeli.'' diyerek uzman çavuşların sesi olmaya devam etmektedir.

Uzmanlar Federasyonu

ALİ TİLKİCİ KİMDİR?

Aslen baba tarafından Kayseri İli, Yahyalı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Memleketi Yahyalı İlçesi İmam Hatip Lisesi mezuniyetinin ardından 1989 ve 1990 seneleri arasında
Kars İli Sarıkamış İlçesi 57. Komando taburunda askerlik görevini tamamlamıştır.

1993 yılında ise Uzman Erbaş sınavlarını kazanan Ali Tilkici Hakkari Dağ ve Komando Tugayına bağlı
4. Komando Tabur Komutanlığı ile Uzman Çavuşluk görevine adım atmıştır.
Daha sonra Hatay İskenderun 5. Komando Taburu, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı ve Kayseri 1. Komando Tugayında görev yapmıştır.