TBMM Başkanı Kurtulmuş gençlerle bir arada: 19 Mayıs yüce milletimizin kurtuluş müjdesidir TBMM Başkanı Kurtulmuş gençlerle bir arada: 19 Mayıs yüce milletimizin kurtuluş müjdesidir

14 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un, kızının katili Cem Garipoğlu’nun ölmediğini iddia ederek mezarının açılmasını talep etmişti. Ancak Karabulut'un talebi reddedildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, reddedilen karar için bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Bir üst mahkemeye yapılan talep de reddedildi.

SAVCILIKTAN DNA AÇIKLAMASI

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini savunarak, kaçtığını veya kaçırıldığını öne süren Süreyya Karabulut, avukatı Epözdemir aracılığı ile 10 ay önce ilk kez suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan ilk başvuru, savcılık tarafından, "kovuşturmaya yer olmadığına" kanaat getirilerek reddedilmişti.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi reddeden savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede ölen kişiden alınan DNA profili ile Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99,99 uyum olduğunu belirtti.

Yaşanan bu karar üzerine avukatı Epözdemir harekete geçti. Epözdemir, bu kez ret kararına itiraz ederek şikayet dilekçesini verdi.

Epözdemir’in 3 ay önce üst mahkemeye yaptığı bu itiraz başvurusu sonuçlandı. Üst mahkeme, Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.

EPÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Epözdemir yaptığı açıklamada "Müvekkil Süreyya Karabulut talebi üzerine tarafımıza Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. Maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı’na, kanun yararına bozma başvurusu yapılmış olup, süreç halihazırda derdesttir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur" dedi.