EYT'li olmayanlar için emekli olmak için farklı yollar araştırlmaya başlandı. EYT'de 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar kapsama alınacaklar. Peki, EYT düzenlemesinden yararlanamayanlara ne olacak? İşte tüm detaylar...

EYT'DE ŞARTLAR 8 EYLÜL 1999 ÖNCESİNİ KAPSIYOR

8 Eylül 1999 düzenlemesi öncesinde sigorta girişi olanlar EYT düzenlemesinden yararlanabilecek. Bu noktada prim gün sayısı, sigorta girişi ve sigortalılık süresi gibi konular gündemde yerini koruyor. 

2000 SONRASI İÇİN EMEKLİLİK MÜMKÜN MÜ?

EYT'liler gibi erken emeklilik hakkını elde etmek isteyenler için 52 yaşında emekli olabilmek mümkün. Kadın, erkek farketmeksizin erken emekli olabilirsiniz.

Bu nasıl mümkün diye sorarsanız; Doğum, askerlik ve yurtdışı borçlanması ile erken emekli olmak mümkün. 

Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

Öncelikle doğum nedeniyle iş hayatından uzaklaşan kadınlara her doğumda 720 gün borçlanma hakkı veriliyor. Üç doğum yapıp iş hayatına son vermek zorunda bırakılan kadınlar, sigorlalı 2.160 gün borçlanma yapabiliyor. 

STAJ'DA DEZAVANTAJI AVANTAJA ÇEVİREBİLİRSİNİZ

Staj yapan kadın çalışanların doğum borçlanmasıyla emeklilik yaşını öne çekme ihtimali bulunmaktadır. İş hayatına ilk olarak staj yaparak başlayan ve bu dönemde adını kısa vadeli sigorta kollarına tabi olarak çalışmaya başladıkları süre içerisindeki doğumlarını borçlanabilirler.