"Haberin İşçisi"
İstanbul
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1901 %0.22
47,1146 %0.08
4.335,04 % 1,20
4.715.279 %1.673
İşçi Haber Gündem Okul servisinde unutulan Alperen’in ölümünde okul müdürünün hapis cezasının gerekçesi açıklandı

Okul servisinde unutulan Alperen’in ölümünde okul müdürünün hapis cezasının gerekçesi açıklandı

İzmir’de 3 yaşındaki Alperen’in servis minibüsünde unutularak hayatını kaybettiği trajik olayda okul müdürü Bekir Gül’e verilen 4 yıl 26 gün hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, müdürün “bilinçli taksir” ile hareket ettiğini ve ihmaller zincirinin ölümle sonuçlandığını vurguladı.

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir Çiğli’de 8 yıl önce yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran 3 yaşındaki Alperen Sakin’in okul servisinde unutularak hayatını kaybetmesine ilişkin süreçte, okul müdürü Bekir Gül’e verilen hapis cezasının gerekçesi detaylandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, müdür Gül’ün 4 yıl 26 gün hapis cezasının gerekçesinde, Alperen’in yaklaşık 8 saat boyunca aşırı sıcak ve havasız servis minibüsünde unutulmasının toplumsal vicdanda derin yaralar açtığını belirtti.

Alperen’in Ölümünde Okul Müdürünün İhmali Nedeniyle Hapis Cezası Arttı

Mahkeme kararında, okul müdürünün anaokulundaki denetim ve iş disiplin mekanizmasını yeterince kurmadığı, yoklama listelerinin düzenli tutulmamasına göz yumduğu, 36 aydan küçük 14 çocuğun kayıtsız olarak okula kabul edilmesine izin verdiği ifade edildi. Ayrıca, servis ablası Dilara’nın yasal koşullara sahip olmamasına rağmen çalışmasına müdürün engel olmaması da ihmal olarak değerlendirildi. Tüm bu ihmaller zincirinin sonucu olarak, müdürün bilinçli taksirle hareket ettiği ve cezasına TCK 22/3 maddesi gereği artırımla hükmedildiği vurgulandı.

15 Ağustos 2017’de yaşanan trajedide, servis şoförü, okul sahibi, öğretmenler ve diğer ilgililere de çeşitli hapis cezaları verildi. Yargıtay, okul müdürüne verilen cezanın yetersiz olduğu gerekçesiyle kararı bozmuş, bu kapsamda ceza artırılarak 4 yıl 26 güne çıkarıldı. Ayrıca, öğretmen Nurcan A. da ihmali nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, ailenin maddi ve manevi tazminat talebini kabul ederek toplam 662 bin 491 lira ödenmesine hükmetti. Ancak mahkeme, çocuğun 33 aylıkken kayıtsız olarak okula kabul edilmesine göz yummaları nedeniyle ailenin yüzde 50 kusurlu olduğuna karar verdi.