Türkçe Haberleri

türkçe haberleri ve güncel türkçe gelişmeleri, türkçe ile ilgili tüm video, türkçe fotoğrafları ve türkçe haberleri İşçi Haber sitemizde


Gündem

Bağdat ziyaretinde muhabirin Arapça sorusuna Türkçe çeviri isteyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, AK Parti'nin içinden istifa çağrısı geldi.

Bilim, teknoloji

TÜBİTAK tarafından geliştirilmeye başlanan "Türkçe Büyük Dil Modeli" ile yapay zekanın Türkçesinin geliştirmesine katkı sağlanacak, Türk gibi düşünmesine altyapı oluşturulacak.

Dünya

Kuzey Mitroviça belediyesinde düzenlenen meclis oturumunda, Türkçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesine ilişkin yapılan başvuru oy çokluğuyla kabul edildi.

EĞİTİM

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde 6 ve 9. sınıflar için yapılacak ortak sınavlara yönelik ayrıntılar belli oldu.

Bilim, teknoloji

HAVELSAN'ın geliştirdiği yerli ve Türkçe tabanlı yapay zeka platformu "MAIN"in tanıtımı, düzenlenen etkinlik ile yapıldı.

EĞİTİM

Uzun zamandır atama talep eden Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri bir araya gelerek atama çağrısında bulunacak.

EĞİTİM

Türkçe öğretmenleri yetersiz atamalar nedeniyle görevlerini icra edemezken yetkililerden 10 bin atama yapılmasını talep ediyor.

Dünya

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü Kabil Ofisinde açılan kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Gündem

Kerkük Valiliği, Türkçe dilinin resmi işlemlerde, kamu kurumlarında ve levhalarda kullanılmasını emreden bir genelge çıkardı.

EĞİTİM

Türkçe öğretmenleri yetersiz atamalar nedeniyle görevlerini icra edemezken yetkililerden atama yapılmasını talep ediyor.

Teknoloji

Gelişen teknolojinin ışığında hayatımıza giren Metaverse kelimesinin Türkçeleşmesi için Ak Parti düğmeye bastı. İşte haberin detayları...

Genel
Reklam Bloğu
//