Taşerona kadro verilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK ile kapsam dışı bırakılan hastane bilgi işlem çalışanları mağdurları, , gerekli işlemlerin yapılarak  hastane bilgi işlem çalışanlarına da kadro hakkı verilmesini istedi. 

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Taşerona kadro verilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK’ye eklenen özel bir madde ile hastane bilgi işlem çalışanları kadro kapsamı dışında kalmıştı. Daha önce hastanelerde bilgi işlem taşeronu olarak çalışan işçiler, KHK ile “Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Personeli” olarak tanımlanarak firma personeli kategorisine sokulmuştu.

Kendilerine eşit maaş talep eden hastane bilgi işlem personelleri çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini ısrarla talep ederken zorlaşan hayat şartlarıyla birlikte maaşlarının eridikleri söyleniyor.

ESKİ BAKAN SAYIN VEDAT BİLGİN DEPREMDEN DOLAYI YETİŞMEDİ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerse ise eski bakan Sayın Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.

Kadro bekleyen taşeron işçiler, 14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in katıldığı bir TV programında, “Taşeron konusunda söz verdim depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi.