Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999 sonrasında emekliliği kaçıran 2000 sonrası SGK'lılar ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. 

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

EYT yasasının ardından hak kaybına uğrayan 2000 sonrası SGK'lılar için kademeli emeklilik yasası için başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere birçok partinin milletvekili tarafından art arda destek gelmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilik sisteminde köklü değişikliklere gidileceği sözünün ardından gözler hükümete çevrildi. 

Emeklilikte Adalet Derneği adalet arayışı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999'un ardından yapılan bir yasa değişikliği ile prim girişi 1 gün geç yatırılan vatandaşların 17 yıl emeklilik haklarının ertelenmesi yeni bir kriz yarattı. Bu yeni düzenleme ile emeklilik yaşının 65 ve 70 yaşa çıkarılarak 17 yıl uzaması emekli olmak isteyen vatandaşları mağdur etti. 

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

200-2008 ARASINA EMEKLİLİK FIRSATI!

EYT yasasının dışında kalanlara bakanlık tarafından beklenen açıklama geldi. . Kademeli emeklilik sisteminin yürürlüğe girmesi durumunda, EYT yasası sonrasında değişen prim-yaş listesine göre, 2000 ve 2008 arası sigortalı olanlar erken emekli olabileceği belirtildi. 

Paranın Tanımı ve Para Nedir | Sigma

"Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi" "Çıraklık ve stajyerlik çocuk işçiliğin yasal kılıfı haline geldi"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının ardından, milyonlarca vatandaş 8 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı emekli oldu. Primini tamamalamayanlar ise bakanlığın sunduğu seçeneklerden olan borçlanma yolu ile emeklilik hakkı kazandı.

Sahte para nasıl anlaşılır? İşte sahte parayı anlama yöntemleri - Genel -  Ekonomist

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, sigorta başlangıç tarihleri 1999 sonrası olanlar için kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecekleri belirtildi. 

Sahte Para Nasıl Anlaşılır | HAN Kriminal

KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU

- SSK'lı kadınlar: 20 yıl sigortalılık süresi ve 5000 – 5975 arası prim günü.

- SSK'lı erkekler: 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 – 5975 arası prim günü.

- BAĞ-KUR'lu kadınlar: 7200 prim günü.

- BAĞ-KUR'lu erkekler: 9000 prim günü.

- Emekli Sandığı'na tabi kadınlar: 7200 prim günü.

- Emekli Sandığı'na tabi erkekler: 9000 prim günü.