KESK, DİSK, TTB ve TMMOB Kocaeli örgütleri Eğitim Sen Kocaeli Şube binasında, 1 Mayıs’a dair ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına sendika ve oda temsilcilerinin yanı sıra CHP, HDP, Emek Partisi, Halkevleri, Kocaeli Dersimliler Derneği üyeleri de katıldı. 

Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun' Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun'

Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Gökhan Bektaş, “KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Kocaeli örgütleri olarak 2019 yılı 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma gününü ilimiz Kocaeli’de kutlamayı kararlaştırmış bulunuyoruz” dedi.

"EMEKÇİNİN SESİNİ YÜKSELTECEĞİ YER 1 MAYIS M EYDANLARI"

Gökhan Bektaş “Ücretlerimizin açlık sınırlarına doğru baş aşağı sürüklenmesi, enflasyon karşısında tükenen sofralarımız, güvencesiz çalışmanın dayatılması, eğitim, sağlık, barınma gibi temel hizmetlerin tamamen özel piyasanın rant alanına terk edilmesi, siyasi iktidarın tamamen devşirme ve işbirlikçi sendikaları bizzat güdümlemesi ve önünü açması karşısında bizler yani gerçek emek ve meslek örgütleri olarak, tüm ezilenlerin, tüm emekçilerin sesini yükselteceği en önemli gün ve en önemli alan kuşkusuz 1 Mayıs meydanlarıdır.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim