AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Iğdır Belediyesi Personel Anonim Şirketi bünyesinde çalışan işçilere yönelik Belediye İş Sendikası ile 2024 ve 2025 yılını kapsayacak 2 yılık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeyle birlikte şirket bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarında sosyal haklarla birlikte %120’lik rekor zam yapıldı.
Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sendika Yönetim Kurulu Üyeleri teşrif etti.

İmza töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, “Şirket işçilerimizin maaşlarında rekor bir zam yaptık. Bunun yanı sıra yılın ikinci yarısında ve sonraki yılda açıklanacak enflasyon farklarına yüzde beş oranında refah payları eklenerek altı aylık zamlar yapılacak. Biz her zaman emekçinin yanındayız. İşçilerimizin haklarını korumak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

2020 yılından bugüne Iğdır’ın çehresinin değiştiğini ifade eden Vali ve Belediye Başkanvekili Turan, “4 yılda çok önemli hizmetler yaptık. Serhat şehrimiz Iğdır’ımızı hak ettiği hizmetlerle ve projelerle buluşturduk. Bu hizmetlerimizde ekip arkadaşlarımızın ve emekçi kardeşlerimizin de rolü çok büyük. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan ise, “Süreç boyunca desteğini esirgemeyen ve her zaman işçilerimizin yanında olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Zeynep Peksoy