Öğretmenlerin alan değişikliğiyle ilgili taleplerinin yerine getirilmesi için takvim ve kılavuz işlemleri hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerde heyecan uyandırmıştı.

Bakan Tekin'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının 18-22 Aralık tarihleri arasında kabul edileceği, atama işlemlerinin ise 26 Aralık'ta gerçekleştirileceği belirtildi.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİNDE HAYAL KIRIKLIĞI

Konuyla ilgili uzun bir süredir bekleyiş halinde olan öğretmenler, alan değişikliği takvimindeki ayrıntıların belli olmasıyla büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaştılar.

Saadet Partisi'nden 'mülakatı kaldırın' çağrısı: Bu vebalden rahatsız değil misiniz? Saadet Partisi'nden 'mülakatı kaldırın' çağrısı: Bu vebalden rahatsız değil misiniz?

Söz konusu kılavuzdaki kontenjan kısıtlamalarının yanında özellikle 5. ve 6. hizmet alanlarını kapsaması, öğretmenlerde hem endişe uyandırdı hem de Milli Eğitim Bakanlığı'na karş eleştirileri beraberinde getirdi.

Zorunlu hizmet bölgelerinde yıllardır görev yapmış öğretmenler için kısıtlamaların ortaya çıkması adeta "Yeni bir zorunlu hizmet mi?" sorusunu gündeme getirirken bakanlığın konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapması çağrıları yükselmeye başladı.

Ortaya çıkan haksızlığın giderilmesi için özellikle sosyal medya üzerinden çağrılarını yineleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kaynak: Haber Merkezi