Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı TBMM ertelendi ve EYT düzenlemesi 28 Şubat'a kaldı. AK Parti tarafından yapılan açıklamaya göre; EYT düzenlemesinin ay sonu yapılacağı ve görüşmelerin genel kurulda hızlıca tamamlanacağı öğrenildi. 

EYT'de prim gün sayısı ve çalışma yılı gibi konular üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği söylendi. Çalışmak isteyen EYT'lilerin işe başlaması için tanınan 10 günlük sürenin uzatılmasının gündemde olduğu öğrenildi. İşveren ise  bu sürenin 3 aya çıkarılmasının talep edildiğine yer verildi.

"YENİ BİR İDDİA ORTAYA ATILDI"

Gözler çıkacak EYT düzenlemesine çevrilmişken HaberGlobal'de yer alan habere göre; depremde hayatını kaybedenler için harekete geçildiğine yer verildi.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

AK Parti kurmaylarının aktardığı bilgilere göre ise; EYT'li olan ve depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin bu düzenlemeden faydalanabileceğine yer verildi. EYT için gerekli gün ve yılı dolduranlar, herhangi bir düzenlemeye gerek kalmadan emekli olacaktı. Bu kişilerden vefat edenlerin maaşları, SGK'da yapılan işlemler sonucunda yasal hak sahiplerine emekli maaş bağlanabileceğine yer verildi.