EYT düzenlemesinin yasalaşması üzerine kapsama alınmayan staj mağdurları için henüz yeni bir düzenleme yapılmadı. 

 Meslek lisesi ve çıraklık okullarından mezun olan 250 bin staj mağduru, yaşadıkları mağduriyetin çözülmesi için gün sayıyor. Staj girişleri 8 Eylül 1999 tarihinden öncesi ola bile, 'kısa süreli çalışma' statüsünde gösterildikleri için mevcut yasalara göre emeklilik için bir başlangıç teşkil etmiyor. 

Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, ikinci torba yasasında staj mağduriyetinin tamamen ortadan kalkacağını iddia etse de henüz hükümet kanadında konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. AK Parti'ye yakın bir isim olarak bilinen ve MHP'den aday adayı olan Önal, staj mağduriyetinin yer alacağı düzenlemenin 22 maddeden oluşacak 2. torba yasada yer alacağını belirtti. Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere staj mağduriyetini sonlandırmadan girmeyeceğini öne sürdü. 

"MİLLET İTTİFAKI'NDAN STAJYERLERE KESİN TARİH"

Onur Önal'ın iddiları üzerinden gidersek, staj ve çıraklık mağdurlarının kaderini belirleyecek gelişmeler önümüzdeki hafta yaşanacak. Öte yandan bazı SGK uzmanları Önal'ın aksine stajyerleri içeren bir düzenlemenin yapılmadığını belirtti. Söz konusu düzenlemenin gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edileceği de iddialar arasında yer alıyor. 

Staj ve çıraklık mağdurlarını içerecek teklifin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmemesi halinde 250 bin stajyer için en yakın tarih Haziran ayı olacak.  Millet İttifakı, stajyerlerin emekliliğini desteklediğini daha önceki açıklamalarında biliyoruz.  Özellikle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidara geldikleri ilk gün staj sigortasını EYT'ye dahil edeceklerini de açıklamıştı.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

 "SEÇİME KISA BİR SÜRE KALA BU İŞ BİTECEK"

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı olarak başvuru yapan SGK Müşaviri Onur Önal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 

Önal, "Küçük oy oranına sahip partileri ittifaka dahil etmekten ziyade, toplumda staj ve prim mağduriyeti gibi konularda sıkıntıları olan vatandaşlara çözüm getirmek, inanıyorum ki oy açısından da çok etkili olacaktır. İddia ediyorum, şayet sayın Cumhurbaşkanımız staj ve prim konularında gerekli talimatları verirse, Cumhur İttifakı yine ilk turda kazanacaktır." şeklinde konuştu. Ayrıyeten Önal, staj mağduriyeti için "Bu iş seçim öncesi kesinlikle bitecek" yorumunda bulundu.