Staj ve çıraklık sigortası yaptıran ancak emeklilik haklarından yararlanamayan binlerce vatandaş, Staj ve Çıraklık Sigortası Federasyonu çatısı altında bir araya gelerek derneklerle hak arayışlarını sürdürüyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen bu vatandaşlar, staj ve çıraklık sigortalarının emeklilikte değerlendirilmesini talep ediyor. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyor.

Staj ve çıraklık mağdurları bir kez daha yetkililere seslenecek! Staj ve çıraklık mağdurları bir kez daha yetkililere seslenecek!

Staj ve çıraklık mağdurları ne zaman emekli olacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye'de çırak okullarına ve liselerin staj dönemlerinde meslek okullarından staj yapan kişilere sigorta kartı verildiğini, ancak emeklilik döneminde bu kartların işe yaramadığını ifade etti. Erdursun, bu kişilerin adına okulların yüzde 1 iş kazası ve meslek hastalığı primi yatırdığını, fakat diğer kollara ait primlerin ödenmediğini belirtti. Bu nedenle, staj ve çırak mağdurlarının emeklilik haklarından yararlanamadığını dile getirdi.

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurları arasında yer alan staj ve çırak mağdurları için hükümetin bir çalışma yürütmediğini ifade eden Erdursun, Torba Yasa tasarısının içeriğinde bu mağduriyetin düzeltilmediğini belirtti. Ancak Torba Yasa tasarısında, BAĞ-KUR ve ev hanımlarının prim indirimi gibi bazı düzenlemelerin yer aldığını aktardı.

Staj ve çıraklıkta son durum ne? Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılacak mı? Staj ve çıraklıkta son durum ne? Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılacak mı?

Ali Duman'ın beklentileri yüksek!

Bununla birlikte, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, Meclis'in açılmasıyla ekim ayında bu sorunun giderilebileceğini umut ettiklerini söyledi. Staj ve çıraklık mağdurları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emeklilik haklarına kavuşmak için gereken adımları atmasını talep ediyor. Bu mağdurlar, Torba Yasa ile emeklilik haklarına kavuşmayı umuyor.