EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından aylar geçti. Ancak kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik yolundaki mücadelesi devam ediyor.

Emeklilik sisteminde haksızlık olduğunu belirten staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını isterken uğradıkları bu haksızlığın bir an önce son bulmasını talep ediyor.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve  çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Çalışma günlerini belgeli bir şekilde kanıtlayan staj ve çıraklık mağdurları dönemin değişmesiyle tüm haklarını bir anda kaybetti. Emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen sigortalarının başlangıç sayılmaması nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce emeklilik hakkına kavuşmak isterken gözünü kulağını yetkililerden yapılacak açıklama çevirdi.

Staj ve çıraklıkta son gelişmeler...

Uzun zamandır staj ve çıraklık sigortalarının emeklilikte başlangıç sayılmasını bekleyen staj ve çıraklık mağdurları Meclis'in açılmasıyla çalışmalarına hız verdi. İşte staj ve çıraklıkta son gelişmeler...

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği yetkililere seslendi!

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Ayhan Kılavuz staj ve çıraklık mağduriyetini İşçi Haber'e anlattı.

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği adalet arayışında!

Bilecik Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, çocuk yaştan itibaren çalışma hayatına atılıp emeklerinin karşılığını alamayan vatandaşlar adına mücadele etmeye devam ediyor.

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

İzmir Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği'nden Meclis'e ziyaret!

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Ankara ve İstanbul üyelerinin de katılımıyla Meclis'e ziyarette bulundu.

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

Barış Yarkadaş'tan staj ve çıraklık mağdurlarına destek!

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarını gündeme getirdi. 

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

''Staj ve çıraklık aralıkta gerçek müjdeyi alacak!''

Sosyal Güvenlik ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Muhammet Alperen Oruç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla adeta staj ve çıraklık mağdurlarına umut oldu. Oruç, staj ve çıraklığın aralık ayında müjdeyi alacağını belirtti. 

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti TBMM'de gündeme geldi!

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP'li Karagöz'ün, staj ve çıraklık sigortası nedeniyle emekli olamayan mağdurlar için yaptığı konuşma Meclis'e damga vurdu.

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

Kademeli emeklilik, Bağ-Kur, staj ve çıraklık... Torba Yasa'da neler var?

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak yasa kapsamında 1999 sonrası emeklilik, Bağ-Kur tescil,ihya ve prim, staj ve çıraklık olmaması nedeniyle emeklilik mağduriyeti devam ediyor. Peki kademeli emeklilik, Bağ-Kur, staj ve çıraklık mağduriyeti Torba Yasa'da olacak mı?

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.