Dünya markasından biri haline gelen Starbucks, çalışanlarına gerekli özen ve itinayı sağlamıyor. ABD’ye ait kahve dükkanı zinciri Starbucks’ın Türkiye’deki firmalarında çalışan işçileri, ağır çalışma koşullarına maruz bırakıldıklarını anlattı.

Mesai dışında ücretsiz olarak çalıştırılan Starbucks işçileri, kahve de hazırlıyor tuvalet de temizliyor. Aldıkları ücret ise temel ihtiyaçlarını bile karşılamıyor.

Türkiye’deki Starbucks çalışanları, şirket içinde gördükleri kötü muamele ve mobbing benzeri durumları Twitter'dan duyurmaya başladı. Açtıkları "#StarbuckstaVentiBoySömürü" etiketi ile  maruz kaldıkları kötü koşullarla ilgili paylaşım yapan işçiler Twitter'ın gündemine oturdu. İşçilerden bazıları, müşteriden gördükleri kötü muamele sonrası kendilerine hiçbir desteğin verilmemesini anlatırken, bazıları da asgari ücretle çalışırken uzun saatler boyu mesaide kalıp her türlü işe koşturmalarından bahsediyor.

İşte o paylaşımlar:

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te