Üniversiteli işçiler çeşitli kamu kurumlarında vasıfsız işçi statüsünde çalışıyor. Memur statüsüne geçmeyi ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden üniversite mezunu işçiler eşit haklar istiyor.

Yüksek lisans ve hatta doktora yapan mezunlar meslektaşlarıyla aynı işi yaptıklarını ancak aynı haklardan yararlanamadıklarını belirtiyor. Eşit haklara sahip olmak ve eşit şartlarda çalışmak istediklerini ifade ediyorlar. Hem maddi açıdan hem de özlük haklarının kapsamlı olmaması açısından çok zor durumda kaldıklarını söyleyen üniversiteli işçiler seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. 

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

Kendi işleri dışında her alanda çalıştırıldıklarını ve görevde yükselme, unvan değişikliği, tayin gibi haklardan da yararlanamadıklarını söylüyorlar. 

Yurt dışında okumuş Türk öğrenciler direkt denklik istiyor! Yurt dışında okumuş Türk öğrenciler direkt denklik istiyor!

Memur-Sen: Haksızlığa uğruyorlar

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “Taşeronlar kadroya geçirilirken, memur işi yapanların memurluğa, işçilerin işçi olarak çalışmaya devam etmesini işitiyorduk. Şu anda bu arkadaşların ağırlıklı talebi özlük haklarında iyileştirme. 2015 yılında taşeronla birlikte sayıları da daha arttı. Kamuda memur işi yapan işçiler olarak bakıyoruz biz onlara. Statüleri işçi olduğu için her alanda çalıştırılıyor bu durumda haksızlığa uğruyorlar. Memur-Sen olarak özellikle seçim aşamasında mağduriyetin sona ermesi için dile getiriyoruz” dedi.