Taşerona kadro verilip verilmeyeceği işçiler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Meclis'in ana maddelerinden biri taşerona düzenleme olacak. Bu süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı vedat Işıkhan'ın bu yönde atacağı somut adımlar büyük merak ediliyor. 

HAZIRLIK YAPILMAYA BAŞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var.

Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

SAYIYI VEDAT BİLGİN AÇIKLADI

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu! Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu!

100 bin işçi kadroya geçecek. Taşeron, TYP, belediye şirket...

GÜNDEM TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇMESİ!

Yeni Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri taşeron işçilere yönelik olacak. 100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek.,

Taşerona kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türk İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında yeni Bakan ile taşeron meselesini görüştüğünü ve kadro konusunun bakanlığın ilk işi olduğunu söyledi.

Taşeron işçiler ile ilgili açıklama yapan Atalay, "Bundan 5 sene önce 650 bine yakın insan kadroya girdi. O arada KİT'lerdekiler girmedi. Nerede girmedi? Demiryollarında, enerjide, karayollarında girmedi. Çağrı merkezlerinde var. Yüzde 70 çalışanlar var. Enerji, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarında en çok var. Bunu sayın Cumhurbaşkanımıza da bakan Vedat Beye de ilettik. Diyoruz ki kamuda taşeron çok kötü bir laf. Örnek vereyim, karayollarında gidin Gerede'ye, gidin Elbistan'daki enerji işçisine: Aynı işi yapıyoruz, asfalt döküyoruz. Ben alıyorum 9 sen alıyorsun 18. Niye? Çünkü taşeron" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Şimdi karayolları ihale yapmış, malzeme işçi senden gel bu yolu yap diyor. Bu, bu ülkeye yakışmıyor. Hem iktidar hem muhalefet söz verdi. Deprem olmasa onu aşardık. KİT'ler öncelik, ben tamamının geçmesini istiyorum.

Belediyelerin de işçileri var. Belediyelerin taşeron işçileri var. Bunlar aynı işi yapıyor.

TAŞERON SÖZÜ ARTIK KALKMALI

Aşağı yukarı maaşlarda yüzde 100 fark var. Taşeron lafını bir daha gündeme gelmemek üzere silmek lazım. Şimdi ben 20 sene konuştum. Şekerdekiler geçti, tarımdakiler geçti, karayollarındakiler geçti. 20 sene sürdü. Herkes biliyor.

Birinci öncelik taşeron meselesini gündeme getirmek. Bugün görüştük. Çağrı merkezleri var, ambulans şoförleri var."

YENİ BAKAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ: İLK İŞ TAŞERON KONUSU

Atalay yaptığı açıklamada yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüklerini ve görüşmede taşeron, belediye şirket işçileri, yüzde 70 çalışanları, çağrı merkezi, KİT taşeron işçilerinin kadro konusunu ilettiklerini söyledi.

TAŞERON KARAYOLU İŞÇİLERİ KADRO İSTİYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadro alamayan karayolları işçilerinin kadro talebini dile getirdi.

“Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor” diyen Girgin konuşmasında şunları söyledi:

“KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORUZ, KADRO HAKKIMIZ”

“Karayolları işçileri diyor ki: “Bizler yıllardır Karayollarında Karayolları işçisinin yaptığı işi yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. Karla mücadele, trafik, yama olmak üzere tüm bakım işlerini bizler de yapıyoruz. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız 2015-2016 yılında kadro alırken biz kadro alamadık.