EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi sosyal medya hesabından başlattığı çalışmada 5000 ve kısmi emeklilik vurgusu yaptı. Yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na seslenen Lastikçi, meselenin kapanması için mücadele verdiklerini ve yasanın eksik çıktığına yönelik açıklamalarda bulundu.

EYT-EF Başkanı Lastikci: Emekli sadaka istemedi - Söz Bursa

Bilindiği üzere EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesine düzenleme getirilmesinin ardından, vatandaşlar emekli olmanın hayalini kurdu. Ancak yasanın kanunlar kapsamında tam çıkmadığını belirten 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, bu yasaya dahil edilmediklerini ve konunun adaletli bir şekilde çözülmediğini belirtti. Peki, EYT'ye 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları iade edilecek mi? 

SGK Uzmanı milyonlara müjdeyi verdi! 1999 2000 ve 2008 sonrasına kademeli  emeklilik az önce açıklandı işte yeni tablo

EYT yasası TBMM'de görüşülüp sonuçlanmasının ardından kabul edildi. EYT kapsamında prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli olurken, 5000 prim ve 3600 günden emekli olmak için borçlandı. Ancak Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklamada, prim günlerinin arttırılması, binlerce vatandaşı mağdur etti.

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

''ÇIKARIN 5000 VE KISMİYİ BİTİRiN ÇİLEYİ''

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, sosyal medyadan konuya yönelik yaptığı paylaşımlarla gündem olmaya devam ediyor. Yaptığı açıklamalarda mağdurların haklarını alması için mücadelesini vurgulayan Lastikçi, Adalet istiyoruz. Verilen sözler tutulsun diyoruz. Meselenin tamamen kapanması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Yasa Sn Bakanın açıkladığı şekilde çıkmadı. 2 hak masada kaldı. Çıkarın 5 Bini Kısmiyi Bitirin Çileyi, '' şeklinde açıklama yaptı.

5000 PRİM GÜNÜNÜ DOLDURANLAR EMEKLİ OLACAK DENİLMİŞTİ!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ememklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kanun teklifinin olduğunu, 08.09.1999 tarihinden önce sigota girişi olanların Kanun teklifi ile, EYT’lilerin, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde emekli olabilmeleri için düzenleme yaptıklarını ve  Sigortalılık gün sayısı ve prim ödeme gün sayısı şartı devam ederek yaş şartının kalkacağını söylemişti. 

Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) / X

Birçok konuya ilişkin açıklama yapılıp kanun teklifinin verilmemesinin ardından, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurların,  Meclis gündemine taşınmaması tepkilere neden olurken, 5000 ve Kısmi Emeklilk mağdurları sosyal medyadan Tag etkinlikleri düzenleyerek hükümetten kendileri içinde adımlar atılması için çalışma başlattı.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

EYT'li sayısı belli oldu: 1.9 Milyon kişi

Günümüze gelindiğinde ise verilen sözler yerine getirilmeyerek binlerce vatandaş mağdur edildi. Emekli olabilmek için yüksek faizli krediler çekildi ancak emeklilik şartı ile ilgili kanunun değişmesinin ardından, vatandaşlar yapılan bu adaletsizlik için sosyal medya hesaplarından çalışma başlattı.