Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, stajyer ve çıraklık mağduru vatandaşların taleplerini bildiğini ve mağduriyetlerinin giderilmesi için destek verdiğini ifade etti. 

Konuyla yakından ilgilendiğini belirten Altunsoy, 14 yaşından, 15 yaşından beri Türkiye'ye değer üreten, sanayide çalışan, kirin, pasın içinde çalışmayı dert edinmeyen, vatanını milletini seven, milleti için çalışan mağdurların da emekliliklerinin hak olduğunu belirtti.

Meclis kapanmadan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini isteyen Mahmud Altunsoy, mağdur olan herkesin bir sigorta giriş numarası olduğunu, verilen numaralarla yıllarca stajyerlik ve çıraklık yapıldığını ve bu hizmet yıllarının sigorta başlangıcı olarak sayılması gerektiğini söyledi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Mağdur olan vatandaşların bir an önce haklarının verilip, emekli edilmesi gerektiğinin altını çizen Altunsoy, yeni işe alımlarla istihdam sorunun önüne geçileceğini bu durumun ülkemiz için faydalı olacağını vurguladı.