Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması üzerine, sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Vedat Işıkhan kimdir? Vedat Işıkhan kaç yaşında, nereli? - Son Dakika  Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan “Gündemimizde staj ve kademeli emeklilik konusu bulunmamaktadır” şeklindeki açıklama üzerine, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu’nun X hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

''Her şartta ucuz iş gücüyle kullandığınız, ülkemizin zor şartlarında bile biz Meslek Okullulardan yardım aldığınız, ülkenin üretiminde, sanayilerde, en zor ve riskli koşullarda çalıştırdığınız, çalışmak uğruna hayatlarını iş kazalarıyla kaybetmelerine bile göz yumduğunuz, maaş alan, ilk işe giriş tarihleri olan, ellerine SSK kartı verilerek, sigortanız başladı denilerek kandırılan, ancak o dönem yapılan işe girişlerini kabul etmediğiniz sigorta mağduru insanlarız.

Hakkımız olanı geri kazanmak için yıllardır siz siyasilerin vaadleriyle oyalandık, ötelendik! Her seçim zamanı hem söz verilip, hem görmezden gelindik! Sizler, biz vatandaşların sorunlarını çözmek için varsınız. Unutmayın biz kaybedersek SİZ DE KAYBEDECEKSİNİZ!

Tek suçumuz çocuk yaşta çalışmak mıydı bilmiyoruz. Çocukluktan beri çalıştık, ürettik. Bizler ülkenin bel kemiğiyiz. Sanayinin, üretimin can damarıyız. Çırak olmayan yerde USTA yetişmez! Arıyorsunuz bulamıyorsunuz! BULAMAYACAKSINIZ! Biz kaybedersek SİZ DE KAYBEDECEKSİNİZ!

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

Sosyal Devlet anlayışı olduğuna inandık. Devletde devamlılık esastır, geçmişte böyle bir haksızlık yapılmış ama çözecek olan sizlersiniz dedik! Yurt dışından gelen çıraklık girişini kabul eden devlet, kendi öz evlatlarını ayırmaz dedik! Eşitlik dedik, Adalet dedik! Şimdi görüyoruz ki bizi görmeyen, duymayan, umursamayan bir Çalışma Bakanlığı ve devlet yönetimi var.

Sakın unutmayın BİZ YOKSAK SİZ DE YOKSUNUZ!''

Sayın Bakanımız Vedat Işıkhan,
BİZ YOKSAK SİZ DE YOKSUNUZ!

Her şartta ucuz iş gücüyle kullandığınız, ülkemizin zor şartlarında bile biz Meslek Okullulardan yardım aldığınız, ülkenin üretiminde, sanayilerde, en zor ve riskli koşullarda çalıştırdığınız, çalışmak uğruna… pic.twitter.com/Y57BtH3Kda

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) February 27, 2024
Editör: Zeynep Peksoy