Süresiz nafaka, erkeklerin boşandığı eşine kanunlar tarafından getirilen yasa ile kadınların ekonomik olarak zor durumda kalmamaları için ödediği ücrettir. Bu destek, boşanma sonucu maddi olarak zarara giren eşin, yaşamını kendi ayakları üzerinde durana kadar, boşandığı eşine yardımcı olabilmesi için getirilen yasadır. Ancak bu süreçte süresiz nafakayı boşandığı eşine ödemekte zorlanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çalışma yapılarak düzenleme getirilmesini istiyor.

Süresiz nafakanın kaldırılması gündemde... Gülbahar: Kadın hakları  umursamadan çıkarılacak; Hortoğlu: Bir yoksulun sorununu başka bir yoksul  çözemez | Independent Türkçe

Vatandaşlar kısa süreli evlenmelerine rağmen, boşandığı eşine kanunlar gereği nafaka ödemek zorunda kalırken, bu durum aile birliğinin bozulmasına doğrudan etki ediyor. Ekonomik açıdan birçok vatandaşı olumsuz yönde etkileyen süresiz nafaka konusu, kişinin yasadaki koşullara uymaması halinde, eski eşlerine bir ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor.

Nafaka nedir? Nafaka davaları nelerdir? Nafaka nasıl artırılıp azaltılır? -  Haberimport.com Son Dakika Haberler

 AİLE BİRLİĞİNİ BOZUYOR

Süresiz nafaka, erkeklerin boşandığı eşine kanunlar tarafından getirilen yasa ile, kadınların ekonomik olarak zor durumda kalmamaları için ödediği ücrettir. Bu durum iki taraf arasında krize neden olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın halen konuya ilişkin açıklama yapmaması, iki taraf arasında çatışmalara sebep oluyor.

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Süresiz nafaka mağdurlarından yasal düzenleme talebi

Konuya ilişkin mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar, aile birliği boşanmaya özendiren kanunlar kaldırılması gerektiğini düşünürken şunlar kaydedildi:

Süresiz nafaka kalkacak mı, yeni nafaka yasası ne zaman gelecek? Bekir  Bozdağ yeni nafaka yasası için

''Aile birliği boşanmaya özendiren kanunlar kaldırılmalı ömür boyu Süresiznafaka bir zulümdür ve işsizlik maaşınla aynı bazda olmalı 1 yıl ve aile kurmaya özendiren kanunlar getirilmeli #tazyikhapsi kaldırılsin unutulmamaliki çocuklar müşterektir ortakvelayet hakkı verilmeli'' denildi.

Süresiz nafaka kalktı mı, son durum nedir? Detaylar belli oldu

SÜRESİZ NAFAKA KALDIRILACAK MI?

Vatandaşlar, her gün sosyal medya dan süresiz nafaka kaldırılacak mı? Araştırmaları yapılıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konu hakkında açıklama yapıldı mı?

Süresiz nafaka kalktı mı, son durum nedir? Detaylar belli oldu

Yoksulluk nafakasını düzenleyen Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde yer alanlara göre,'' Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.'' ağır kusur işlemiş tarafın nafaka alamayacağı belirtilmiştir. Milyonlarca vatandaşın ödemek zorunda kaldığı süresiz nafaka konusu hakkında henüz bakanlık tarafından çalışma başlatılmamıştır.

Sürekli nafaka yasası ne zaman değişecek? Süresiz nafaka kaldırıldı mı? |  Politika Haberleri

ERKEK HANGİ DURUMDA NAFAKA ÖDEMEZ?

Kadının hatalı davraanışları: Kadının, boşanmaya sebep olan kusurlu davranışları varsa, erkek nafaka ödeme zorunluluğundan muaf tutulabilir. Kadının çalışma gücü: Kadının kendini geçindirmesi ve iş bulabilmesi halinde, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir.

SÜRESİZ NAFAKA KİME VERİLİR?

Anayasanın 175. maddesine göre, Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz. Bu nafakanın sona erme sebepleri de kanunda sayılmıştır.