Ülkemiz futbolunda güzel şeyler olduğu gibi, güzel olmayan şeyler de oluyor. Endüstriyel futbolun getirisi mi diyelim, ülkemizin buna tam manası ile adapte olamayışı mı diyelim bilemiyorum ve işin o kısmına çok girmeyerek güven kırıcı olayların devam ettiğini belirterek geçiş yapalım.

Haftaya Kasımpaşa Bursaspor karşılaşmasıyla başladık. Bir önce ki yazımızda belirttiğimiz doğrultuda bir oyun gerçekleşti. Bursaspor bu sezon ki en iyi oyunlarından birisini oynadı. Rakibine karşı bariz bir üstünlüğü vardı. Fakat ileri uçtaki bitiriş zafiyeti bu maçta da ön plana çıktı ve 1 puanı maçın son 10 dakikasında girerken penaltı golü ile kazandı. Ligde kalabilme yönünde kıpırdanma göstergesi Bursaspor için iyi bir gösterge. Kasımpaşa ise ikinci yarıda tam bir hayal kırıklığı serüvenine kaldığı yerden devam ediyor. Ligin ilk yarısı sonunda şampiyonluk yarışında olabilirim imajı veren kulübün bu duruma düşmesi soru işaretleri ile dolu.

Haftanın ikinci gününde Akhisar kendi sahasında Antalyaspor’u konuk ederken, Göztepe’de Erzurumspor’u ağırladı. İki ev sahibi takımın mağlubiyeti ile sonuçlanan karşılaşmalarda iki Ege takımı da havlularını  atmak üzere kaldırdı. Önümüzde ki haftalarda son kozlarını oynayacaklar.

Fırtına emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Az yakar çok kaçar Nwakaeme ile kazanmaya devam eden Karadeniz Fırtınası evinde ağırladığı Malatyaspor’u 2-1 ile geçerek zirve takibini devam ettirdi. Yusuf Yazıcı’nın yerine 70. Dakikada oyuna giren Rodellega’nın golü ile kazanan bordo mavililerde Yusuf Yazıcı moral hayal kırıklığı ile oyundan çıktı. Özverisi isteği hırsı ile göz dolduran genç oyuncu taktik icabı oyundan çıkmış olsa da duygusallığına bu hafta yenildi. Öyle ki son zamanlarda alışkanlık haline getirdiği galibiyet selfisini bu hafta sosyal medya hesaplarında paylaşmadı. Yusuf Yazıcı gibi bir cevhere sahip çıkıp parlatmak Trabzon taraftarının görevi. Fakat duygusallığına yenilmemesini öğretmek ve kendisini mental olarak her olaya hazırlamakta Ünal Hoca’nın görevi.

***

Bir tutam tiyatro. Zirvenin en yakından takipçisi Galatasaray evinde Kayserispor’u ağırlarken hakem triosu, artı Var hakemleri yine karşılaşmanın önüne geçebilmeyi başardı. Emre Akbaba’nın rakibine yaptığı müdahaleyi sarı kart ile geçiştirerek maçın kaderine etki eden Arda Kardeşler sınıfta kaldı. Maça kötü başlayan Galatasaray karşılaşmanın 38. Dakikada Kayserispor’un 10 kişi kalması ile oyuna ağırlığını koyarak rahat bir galibiyet aldı. Gelecek son 5 maçını kazandığı takdirde şampiyon olacak Galatasaray belki şampiyon olacaktır ama bu 5 maçı kazanacak oyunu oynamıyor. Tiyatro devam etmezse yine şampiyon olabilir ama 5 te 5 yapamadan olur.

Başakşehir Fatih Terim stadyumunda tiyatronun devamı sergilendi. Başakşehir’in üstün oyununa rağmen kontratakla tehlikeler oluşturan Rizespor formda golcüsü Muriç ile öne geçmeyi başardı. Ev sahibi takım ziyadesiyle pozisyonlar üretmesine rağmen golü bulamadı. Fakat son dakikada Hüseyin Göçek sahne aldı. İlk yarıda Rizespor lehine olan bir pozisyonda Var hakemleri devreye girmezken, daha hafif bir pozisyonda Başakşehir lehine devreye girmesi yazımızın başında dile getirdiğimiz güven kaybını gözler önüne bir kez daha çıkardı. Son dakika penaltı golü 1 puanı alan lider hiç yoktan iyidir düşüncesi ile haftayı kapattı. Şampiyonluk stresini camia olarak kaldıramayan Başakşehir’in ilerleyen haftalarda alacağı skorlar merak konusu.

Biraz futbol dediğimiz kısım Alanya’da yaşandı. Alanyaspor çok güzel bir oyun ile Fenerbahçe’yi mağlup etmeyi başardı. Önceki yazımızda belirttiğimiz üzere ibre Alanyaspor’dan yanaydı ve bu öngörümüzde bizi yanıltmadılar. Skor 1-0 olsada çok daha farklı kazanabilecekleri bir karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Fenerbahçe ise eksik olması, derbiden yorgun çıkması ve hedefsiz bir takım olarak Alanya’ya gelmesi olası güzel oyunlarının önüne geçti ve Alanyaspor’a hemen hemen hiçbir kulvarda karşılık veremedi. Önümüzde ki iki hafta galibiyet alamayacak Fenerbahçe’yi çok büyük tehlike beklemekte, fakat Fenerbahçe’nin buradan ayağa kalkabileceğini düşünmekteyiz. Bekleyip göreceğiz.

Haftanın son gününde Sivas’ta Beşiktaş kötü oyununa rağmen kazanmayı başardı. Büyük takım göstergelerinden birisi olan kötü oynayarak kazanmayı başaran Şenol Güneş’in ekibi, elinde her zaman parıldayan Burak Yılmaz’ın müthiş frikik golü ile gülmeyi başardı ve zirve yarışını inatla sürdürmeye devam etti. Sivas takımı her ne kadar mücadele gücünü üst seviyeye çıkarmak istese de tutuk ve vasat oyununun üzerine çıkamayarak karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Sadece futbol izleyebileceğimiz haftaları özlemle bekliyoruz…