Rize'ye lider gelen Galatasaray bu hafta en yakın takipçilerinden önce oynamanın verdiği rahatlıkla karşılaşmaya iyi başladı. Ev sahibi takım ise yüksek motivasyonun verdiği stresi karşılaşmanın başında iyi yönetemedi ve maçın başı diyebileceğimiz bir dakikada geriye düştü...

Yazımızı bu şekilde devam ettirip güzel bir futbol hikayesi ile sonlandırmak isterdik. Fakat maçın hakemi Serkan Çınar, bu isteğimizi kırarak ve aynı zamanda maçın da önüne geçen ve gündem oluşturan bir yönetim gösterdi. 

Tüm bunların yanında, bu durumları ikinci plana atan, önemsiz kılan, Emre Akbaba'nın sakatlığı ile birçok şey anlamsız hale geldi. Bu sene ikinci kez sakatlanan Emre'nin en kısa zamanda daha sağlıklı bir şekilde ama vaktinde sahalara dönmesini temenni ediyoruz. 

Karşılaşmaya dönersek tartışmalı kararların yanında Rizesporun daha istekli ve daha iyi oynadığı bir karşılaşma izledik.Geriye düşmelerine rağmen öne geçmeyi başaran ev sahibi takım maç sonunda skora bakıldığı zaman 3 - 2 mağlup olan taraftı. Galatasaray etkili ve yetenekli silahları ile skoru erken bulup iyi oyununu devam ettirse de kalelerinde gördükleri ilk gol sonrası bu güvenli oyunlarını sergileyemediler. Soru işaretleriyle dolu ve bakılan pencereye göre farklı yorumlanacak iki penaltı ve bir kırmızı kart kararı ile VAR hakemleri ve Serkan Çınar maçın gidişatını değiştirerek karşılaşma ile ilgili teknik analiz kısmını da manasız kıldılar. Maçın sonunda hakemlerin polis ile Rizespor futbolcuları ve teknik heyetinden korunması ülkemiz futbolu açısından pek de hoş olmayan bir kare olarak ekranlara yansıdı. Maçın sona ermesi ile beraber ülke futbolu krize girdi... 

Kadıköyde, Fenerbahçe Akhisar'ı mağlup ederek matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemesi ile birlikte kabus gibi bir sezonu 5. sırada bitirme olanağını dahi düşünmeye başladı. Akhisar ise bu sezonun ligden düşen ilk takımı oldu. Maç sonrası Fenerbahçe yönetimi ve teknik direktör Ersun Yanal'ın gündüz oynanan Rizespor Galatasaray maçına değinmeleri de pek manidardı.