Sivas'a karşılaşmaya ilgi büyüktü. Bununla birlikte Sivas Vali'sinin minik öğrencileri, tüm sorumluluğu üstlenerek stada getirmesi de güzel bir cesaret örneği idi.

Karşılaşmaya son kupa galibi, süper lig sonuncusu Akhisar daha iyi başladı. Lider Galatasaray ise nasıl olsa bir tane atarım en iyisi gol yemeyeyim havasında idi. Karşılıklı ataklar ile sonlanan ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Maçın ilk net pozisyonu ikinci yarı başında Onyekuru ile Galatasaraydan geldi. Fakat golü bulan taraf Akhisar oldu. Güray'ın ikramını Manu es geçmedi. Golden sonra Akhisar sakin kalamadı. Gergin bir tutum sergiledi ve üst üste iki penaltı yaptılar. İkinci penaltı Var ile verildi. İkinci penaltı sonrasında Miguel Lopes çok acemice hareketlerde bulunarak takımını eksik bıraktı. Evet tartışmaya açık bir karar olsa da Akhisarspor lu oyuncuların kontrol dışı ve aşırı tepkilerini anlamak herkes açısından zordu.

Fakat maç sonunda ki açıklamaları ile herşey netliğe kavuştu. Penaltı golü ile beraberliği sağlayan Galatasaray biraz daha risk alarak ataklarını sıklaştırdı. Eksik ve gergin olan Akhisar kalesinde iki gol daha görerek kupayı üst üste ikinci kez müzesine getirme fırsatını da tepmiş oldu. Galatasaray ise 18. Kez bu kupayı müzesine getirmenin ve duble yapmanın ilk ayağını gerçekleştirmenin sevinci ile Sivas'tan ayrıldı.

Karşılaşma sonrası Akhisarspor lu oyuncuların Galatasaray'lı oyuncuları tebrik etmesi ve hakem Suat Arslanboğa 'ya tepkileri gözlerden kaçmadı. Bu sene lig içerisinde 7-8 maçlarını yönettiğini ve hiç birisini kazanamadıklarını belirten Akhisarsporlu oyuncular, rakipleri Galatasaray' ın ise hiç kaybetmediklerini belirtti. Bununla birlikte Galatasaray'ın ligde ki son maçı ve kupa finalinin hakemleri ülkemiz futbolu hakemleri arasında ikinci hatta üçüncü sınıf hakem olmaları bizlerde ve kamuoyunda soru işaretleri oluşturmakta. Bu denli önemli karşılaşmalara daha tecrübeli hakemlerin atanması ile daha sağlıklı sonuçlar elde edilecektir. Maç içerisinde sakin kalmayı başaran Galatasaray takımını Ziraat Türkiye Kupasını kazandıkları için tebrik ediyorum.