Önce Başakşehir, sonra Galatasaray. 22. Şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray için unutulmaz sezonlardan birisi daha yaşandı. Puan olarak Başakşehir’in çok gerisinden gelen Galatasaray son haftalarda ki çıkışı sayesinde ve aynı zamanda buna paralel olarak Başakşehir’in önlenemez düşüşü ile dün akşam şampiyonluk turuna çıktı. Başakşehir açısından son üç senede yaşanan trajik son bir gelenek haline geldi. Son üç sezonda ligin ilk yarısını lider tamamlayan Başakşehir son haftalarda şampiyonluğu sırası ile Beşiktaş ve Galatasaray’a altın tepside sunarken bunlara bir yenisini daha dün akşam ekleyerek büyük sürprizi gerçekleştiremedi. Başakşehir’in olası şampiyon olması oynadıkları oyun kalitesine göre, ligi domine eden bir takım olarak sürpriz sayılmayacak olsa da sonuç olarak süper lig de ilk kez şampiyonluk yaşayacaklarından sürpriz olarak kabul edilecekti. Nitekim 7-8 hafta önce şampiyon dahi ilan edilmişlerdi. Fakat bu hayalleri başka bir bahara kaldı. Herkes önce Başakşehir demiş olsa da son tahlilde yine Galatasaray denildi. Bununla birlikte Galatasaray teknik ekibini inançlarından ve hırslarından dolayı da tebrik etmek lazım. Saha dışı etkenleri ve polemik oluşturan konuları bir tarafa bırakırsak Galatasaray camiasını şampiyonluğundan dolayı kutluyorum. Fakat camialarına umut olarak söylenen Şampiyonlar Ligini kazana hayallerinin gerçeklikten çok uzakta olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu mantalite ve performans ile bu durumun gerçekleşmesi çok zor. Öyle ki sene başında da bu söylem dile gelmişti fakat geçmişe bakıldığında tablo vasatın altını ifade etmekte. Üç kulvarda yola çıkan Galatasaray Avrupa’da başarısız olsa da sınırlar içinde iki kupayı müzesine getirerek taraftarını mutlu etti. Gelecek sezon başında oynanacak süper kupa finalinde küme düşen Akhisar’ı yenmeleri hiçte zor olmayacak…  

Trabzon İnadı…

Trabzonspor kendi sahasında bu sezonki son iç saha maçında Beşiktaş’ı ağırladı. İç sahada ki derbi galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek isteyen Trabzonspor güzel futbolunu ve pozitif oyununu iki güzel gol ile süsleyerek üç puanı alan taraf oldu. Sezona düşük beklenti ile giren taraftarlarını sezonun geneli kapsamında fazlasıyla mutlu etti. Uzun bir aradan sonra iç sahada ki büyük maçları kazanmayı başaran Trabzonspor, bu maçların deplasmanlarında sadece şampiyon Galatasaray’a kaybederken Beşiktaş ve Fenerbahçe deplasmanlarında son dakikada yedikleri goller ile galibiyeti kaçıran taraf oldu. Beşiktaş ise Şenol Güneş ile ilk iki sezonlarında şampiyon olurken, sonra ki iki sezonda figüran rolünde idi. Şampiyonluğu son haftalara kadar kovalıyor gözükürken final maçlarında hep kaybeden taraf Beşiktaş oldu. Trabzonspor mağlubiyeti ile ligde ikinci olma şansını da kaybeden Beşiktaş önümüzde ki hafta yaşayacağı olası bir puan kaybı ile üçüncülükten bile olabilir. Son olarak Trabzonspor’un gençlerine şapka çıkarıyoruz.  

Bursa düştü gibi…

Bursaspor kendi ayağına sıktı. Küme düşme sıkıntısı yaşayan Bursaspor final maçları diyebileceğimiz iç sahada ki maçlarda galibiyet alamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Önce Akhisar, bu haftada Göztepe karşısında golsüz beraberlikler ile sahadan ayrılan Bursaspor’da ki bur durum bir futbol şehri açısından, şampiyonluk yaşamış bir takım için üzücü bir durum. Çıkmamış candan ümit kesilmez misali son hafta her şey belli olacak.