Marmaray'da dün saat 11 sularında korkunç bir kaza yaşandı. Kazlıçeşme ile Yenimahalle durakları arasındaki raylarda çalışan 3 işçi yaklaşan Marmaray'ın korna sesiyle uzaklaşmaya çalıştı.

İşçilerden ikisi kurtulurken 26 yaşındaki Vedat Güçtekin kaçamadı ve çarpan Marmaray'ın etkisiyle başını rayların kenarındaki demir levhaya vurarak ağır yaralandı.

Durumun ibar edilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Güçtekin'in hayatını kaybettiğini tespit etti.

İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ KAZAYLA İLGİLİ TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Feci kazada işçi can verirken Marmaray'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki konusu oldu.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Teknik bir sebeple Marmaray trenleri Kazlıçeşme - Ataköy arası tek yoldan işletilmekte, seferler bu nedenle gecikmeli olarak yapılmaktadır."

Daha sonra yapılan paylaşımda ise şunlara yer verildi:

"Marmaray trenlerimiz çift hattan işletilmeye başlanmış, seferlerimiz normale dönmüştür."

TEPKİ YAĞDI

Kurum tarafından yapılan hissiz paylaşımlara sosyal medyada tepki yağdı. 26 yaşındaki İbrahiç Güçtekin isimli işçinin can vermesine neden olan olaydan "Teknik sebep" olarak bahsedilmesi kullanıcıları isyan ettirdi.

İşte o tepki paylaşımlarından öne çıkanlar:

- Teknik bir sebep dediğiniz yitip giden can mı?

- Bu Yaptığınız Ayıptır Günahtır Bir İnsanlık Suçudur Birisinin Canına Kıymak Sizin İçin Teknik Bir Arızamıdır Vallahi Ayıp Billahi Ayıp

- Teknik bir sebeple, Türkiye Cumhuriyetinde kurumlara güven duygusu yok olmuştur. İcraatler gecikmeli olarak yapılmaktadır.

- Teknik sebep birinin ölümüne yol açmış. Yargıya taşınır mı rica etsem bu olay. Ama kimse müdahele etmesin lütfen. Allah sabır versin kardeşimizin ailesine.