Türk sporunda çağdaş anlamda yayın ihalesine ilk başlayan branş futboldur. Dünya’da ve Türkiye’de en yüksek ihale bedelleri spor branşları içinde futbolda gerçekleşmektedir.

    Türk sporunda çağdaş anlamda yayın ihalesine ilk başlayan branş futboldur. Dünya’da ve Türkiye’de en yüksek ihale bedelleri spor branşları içinde futbolda gerçekleşmektedir. Türkiye’de bilindiği üzere ihaleyi alan yayıncı kuruluş ürün satışı şeklinde kazanç elde etmektedir. Fenerbahçe spor kulübünün 3 temmuz sözde şike sürecinde yara almaya başlayan ülke futbolu, pandemi süreci ile birlikte iyice kan kaybetmiştir. Yayıncı kuruluş tüm bunları gerekçe göstererek gelirinde azalma olduğunu beyan etmekte, ödeyeceği parada indirime gitmektedir. Yeni ihale süreci için de eskiye göre düşük bir ücret teklif etmektedir. Zaten ekonomik anlamda can çekişen kulüplerimiz için en büyük gelir kalemi olan yayın geliri de çok düşük olacaktır. Yayın ihalesini yapacak olan TFF’nin bu kötü gözüken süreci fırsata çevirmesi Türk futbolu için daha karlı bir yatırıma olanak sağlayabilir. Nasıl mı?

    TFF kendi yayın platformunu oluşturarak vatandaşa bunu optimum ücret şeklinde sunması ayrıca reklam gelirleri elde etmesi yayın havuzunda biriken ücreti artıracaktır. TFF bu işi TRT altyapısı ve ortaklığı ile rahatça yapabilir. TFF bu yolla hem kendi öz kaynağını oluştururken hem de kulüpler için daha da büyük bir para kaynağı yaratmış olacaktır. Bu işten Türk futbolu karlı çıkacak olup isim önerisinde de bulunalım.

TFF Tv ve Süper lig Tv gibi…

Umarım savunma sanayide ülkemizin başlattığı yerli ve millilik Türk sporuna da sıçrar. Arada aracı olmadan futboldan gelen parayı doğrudan ülke futbolu kazanır. Bu iş bir nevi üreticiden tüketiciye haline dönüşmüş olur.