Hükümet, faizsiz ev sahibi yapan evim şirketlerindeki mağduriyeti gidermek amacıyla Nisan ayında yasal bir düzenleme başlattı. 

Vatandaşların konut alma hayalleriyle oynayan 21 firma kapatıldı. Gerekçe olarakta firmanın yükümlülükleri yerine getirmedikleri belirtildi.  Kapanan şirketlerde parası bulunan vatandaşlar bunu faaliyet izni verilen şirketlere devredebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati  evim mağdurlarına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta işlemlerin başlatıldığını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, evim mağdurlarına  ilişkin soru önergesinde verdiği yanıtta, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından görevlendirimiş olan tasfiye komisyonlarının 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiye işlemlerini başlattığını dile getirdi.

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Sabah'tan Hazal Ocak'ın haberine göre, Bakan Nureddin Nebati, bu kapsamda; öncelikle şirketlerin mal varlığı değerlerinin ve hak sahiplerinin menfaatlerinin korunması ve şirket giderlerinin azaltılmasını teminen tasfiye eylem planı hazırlandığını dile getirerek, şirket aktifleri tespit edilerek koruma altına alınmış, şirketlere tahsisat döneminde borçlu olan, ancak ödemelerini zamanında yapmayan müşterileri hakkında da yasal takip süreçlerinin başlatıldığını kaydetti.

MAĞDURLARA İKİ SEÇENEK SUNULDU

Bakan Nureddin Nebati, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından atanan tasfiye komisyonları tarafından tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerinde hesabı olan tasarruf sahiplerine, hakları korunarak sözleşmelerini devralan şirketle yeni sözleşme imzalamak suretiyle sisteme devam etme ya da sözleşmelerini feshetme hakkı tanındığını hatırlattı.

Bakan Nureddin Nebati yaptığı açıklamada sözleşmelerini feshederek, yatırdıkları tasarruf tutarının tamamını ve organizasyon bedelinin yüzde 20'lik kısmını tasfiye masasından iade alma hakkı tanındığını da sözlerine ekledi.