Çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesi ve torba yasanın planlanan zamanında yürürlüğe girmesiyle beraber taşeron işçiler uzun süredir bekledikleri kadroya kavuşmanın sevincini yaşayacaklar.

BAKAN BİRÇOK KEZ SÖZ VERDİ

14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in katıldığı bir TV programında, “Depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” demişti. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden sonra taşeron işçinin Meclis'te yer alacağını açıklamıştı. 90 bin taşerona kadro verilmesini öngören düzenlemenin 17 Temmuz haftası Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

İŞ GÜVENCESİ GELECEK

Bu düzenleme, taşeron işçilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve güvence altına almaya yönelik önemli bir adım olacak. Taşeron işçiler, bugüne kadar geçici ve belirsiz çalışma koşullarıyla çalışıyorlardı. Kadro verilmesiyle birlikte iş güvencesi sağlanacak ve sosyal haklardan kolay bir şekilde yararlanabilecekler.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

İŞÇİ REFORMU

Yeni dönemle birlikte kamu işçilerine yönelik de reform niteliğinde yeni adımlar atacak. Kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda sorunlarının yaşandığı taşeron işçiliğin dönemi sona erecek. 2018 de kapsam dışı bırakıla 90 bin taşeron işçi kadroya alınacak ve Devletin esas işleri kamu eliyle yapılacak.